NRK til Romerike

10/29/2019 Av Eivind Aursøy

I både Skedsmo og Ullensaker kommune arbeider politikere, private aktører og arkitekter med å sjarmere NRK til Romerike.

Realnytt 08 2019

I både Skedsmo og Ullensaker kommune arbeider politikere, private aktører og arkitekter med å sjarmere NRK til Romerike. Både Lillestrøm og Jessheim arbeider med å presentere gode sentrale alternativer for plassering av giganten.

I Oslo har arbeidet nå kommet i gang med å finne kjøpere til den 84,3 DA store tomten sentralt på Marienlyst. Flere større aktører har allerede meldt sin kjøpsinteresse.

Samtidig har søket etter en tomt for et nytt hovedkontor nå gått ut i markedet.
Mediegiganten trenger plass for et bygg som er bærekraftig.
Det må også oppfylle dagens krav til sikkerhet samt gi de beste rammene for å utvikle organisasjonen videre. Bygget må ha ca. 55.000 til 65.000 kvm med gulvplass.
Det sier seg selv at her kreves en stor tomt, som også må ha et videre utviklingspotensial.
NRK har et krav om at plasseringen skal ha et meget godt kollektivtilbud.
Avstanden fra tomten til nærmeste kollektivknutepunkt, og frekvensen og bredden på tilbudene som kollektivknutepunktet har eller planlegges å gi, vil være en viktig faktor i vurderingen.

Tar man med i betraktningen at det fra Jernbanetorget til Majorstuen tar 6. min med T-bane, er ikke avstanden fra Oslo S til Lillestrøm mer enn 4 minutter lenger. Hit går togene hvert 10. minutt fra hovedstaden.

Vi mener derfor at Lillestrøm bør være en attraktiv beliggenhet for NRK.

Vi krysser fingre for at valget av lokasjon går i retning av Romerike.

 

Eivind K. Aursøy

Næringsmegler MNEF SN
Daglig leder og Fagansvarlig