På tide å vende blikket mot Lillestrøm?

12/06/2019 Av Eivind Aursøy

Det er stor rift etter kontorlokaler i Oslo Sentrum, og vi har notert oss at det i Barcode-området i dagens marked er tegnet leiekontrakter i området rundt kr 4.300,- pr. kvm/år.

Realnytt 09 2019

Det er stor rift etter kontorlokaler i Oslo Sentrum, og vi har notert oss at det i Barcode-området i dagens marked er tegnet leiekontrakter i området rundt kr 4.300,- pr. kvm/år. Det høye leienivået skyldes alt for få nybygg, lite utbud og en stadig økende etterspørsel etter moderne funksjonelle lokaler med sentral beliggenhet. Det meldes at det ventes en fortsatt økning i leieprisene i de sentrale delene av Oslo de neste årene.

Da er det kanskje på tide at bedriftene vurderer om Lillestrøm kan være et sted for sin neste plassering? Det er faktisk ikke mer enn 10 minutters togtid fra Oslo S, og fra Oslo går togene til Lillestrøm hvert 10. minutt gjennom hele dagen.

Lillestrøm har allerede i dag flere moderne og sentralt beliggende lokaler å tilby interessenter. I tillegg er det under planlegging, i det umiddel-bare området til jernbane- og bussterminalen, flere tusen kvadratmeter med både kontor- og forretningslokaler.

Leienivået på nybygg her er omtrent det halve av de nivåene som oppnås i Barcode-området, og reisetiden er kortere enn tiden det tar med
T-banen fra Jernbanetorget til Helsfyr.

De bedriftene som vurderer flytting mener vi bør ha i bakhodet at det bygges mange nye boliger i Lillestrøm nå. Her forventes at det vil flytte inn mange attraktive og utdannede arbeids- takere. Unge mennesker med høyt fokus på grønne verdier, gode bomiljøer, fritidsaktiviteter og felles møteplasser. Alt det som Lillestrøm kan tilby allerede i dag.
Kontakt oss gjerne for en nærmere prat.

Eivind K. Aursøy

Næringsmegler MNEF SN
Daglig leder og Fagansvarlig